Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Amër Khalid dhe mendja e mangët e gruas

Alameh Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi (v. 1436)

Burimi: http://www.olamayemen.net/MultimediaDetails_ar.aspx?ID=6598&size=2&ext=.mp3

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

“Amër Khalid mohon hadithin në lidhje me mendjen dhe fenë e mangët të gruas. Subhan Allah, Kush je ti o Amër? Allahu na udhëzoftë neve dhe muslimanët. A po e qorton të dërguarin (salAllahu alejhi ue selem)? Vetë e keqiterpreton hadithin nga mendja e vet dhe thotë se i dërguari bëri shaka me gratë. A bën i dërguari shaka duke gënjyer? Është e vërtetë se ai e kishte zakon të bëj shaka, por ai fliste vetëm të vërtetën. Ai gjithmonë fliste të vërtetën, pavarësisht nëse ai bënte shaka apo ishte serioz. Ishte e pamundur që ai të thoshte diçka të rreme. Amër Khalid e mohon këtë ashpër duke thënë se profeti vetëm bëri shaka me gratë.”

Shpërndaje: