“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Argumenti nga Kurani dhe Sunneti se duhet pasur dituri rreth kuptimit të shahadetit?

Imam Hafidh el-Hakemi 

Burimi: A’lam es-Sunneh el-Meshhurah fq. 9

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është argumenti nga Kur’ani dhe Sunneti se duhet pasur dituri rreth kuptimit të shahadetit?

Përgjigje:

 شَهِدَ بِالْحَقِّ وَهُمْ يَعْلَمُونَ وَلَا يَمْلِكُ الَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِهِ الشَّفَاعَةَ إِلَّا مَن

“Ata që i adhuruan pos Tij, nuk mund të ndërmjetësojnë, përveç kush dëshmoi të vërtetën, e ata e dinë.” 43:86

Allahu thotë:

Profeti ka thënë:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة

“Kushdo që vdes dhe ka njohuri se askush nuk ka të drejtë të adhurohet përveç Allahut,do të hyjë në Xhenet.” (Muslimi).

Shpërndaje: