“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Argumenti për kutpimin e shahadetit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (40)

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kuptimi i shahadetit se askush nuk ka të drejtë të adhurohet pos Allahut, i bazuar në fjalët e Allahut (te ala):

سُبْحَانَكَ مَا يَكُونُ لِي أَنْ أَقُولَ مَا لَيْسَ لِي بِحَقٍّ

Isai tha: “Larg asaj të mete je Ti (o Zoti im). Nuk më takon mua ta them atë që s’është e vërtetë.” 1?

Përgjigje: Po, dhe gjithashtu në fjalët e Allahut (te ala):

ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّ مَا يَدْعُونَ مِن دُونِهِ الْبَاطِلُ وَأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْعَلِيُّ الْكَبِيرُ

”Kjo, sepse Allahu është i Vërtetë, dhe se ajo që ata adhurojnë pos Tij është e kotë, e Allahu është Ai i Larti, i Madhi.” 2


1 5:116

2 31:30

Shpërndaje: