Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Arsyeja për dashurinë ndaj profetit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Kaul el-Mufid (2/51)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Dashuria ndaj të dërguarit të Allahut është për shkak të arsyeve të mëposhtme:

1 – Ai është i dërguari i Allahut. Nëse e do Allahun më shumë se çdo gjë tjetër, ti duhet gjithashtu ta duash të dërguarin e Tij më shumë se të gjitha krijesat e tjera.

2 – Sepse ai e adhuroi Allahun dhe e kumtoi shpalljen.

3 – Sepse Allahu i dha atij karaktere fisnike dhe vepra të mira.

4 – Sepse ai është shkak i udhëzimit tënd, mësimit dhe orientimit tënd.

5 – Sepse ai duroi me vështirësitë për të kumtuar shpalljen.

6 – Sepse ai shpenzoi pasurinë e tij dhe jetën e tij që fjala e Allahut të mbizotërojë.

 

Shpërndaje: