Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Arsyeja pse Pasuesit e Bidateve e urrejnë Shejkh Albanin dhe Shejkh Bin Bazin

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i (v. 1422)

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=124471

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Disa nga Pasuesit e Risive në mesin e Hizbive dhe të tjerë të padrejtë, i akuzojnë Shejkh Albanin (Allahu e mëshiroftë!) dhe të tjerët dijetarë të sotëm nga Pasuesit e Hadithit se, ata janë Murxhiah. A ke diçka për t’iu thënë këtyre njerëzve?”

Përgjigje: ”Vëllezër! E vetmja gjë që dihet në lidhje me Shejkhin Albanin (Allahu e mëshiroftë!) është se ai ishte Pasues i Sunnetit dhe e mbronte Sunnetin. Bidatçitë, Hizbitë dhe të gjithë Pasusit e Epsheve i urrejnë dy dijetarët e shkëlqyer, Shejkh Albanin dhe Shejkh Ibn Bazin.

Pse?

Për shkak se ata janë dy dijetar të veçantë të cilët i refuzojnë dyshimet e këtyre bidatçive. Kjo është ajo që unë di për Shejkh el-Albanin (Allahu e mëshiroftë!).”

Shpërndaje: