Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Jo madje edhe një mil pa mahrem

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)
Tabakat-ul-Hanabilah (2/96)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

I thashë Ahmed bin Hanbelit: A i lejohet një gruas që të udhëtojë pa mahrem nga Meka për në Mina për të bërë haxhin?

Ai tha: Nuk më pëlqen kjo.

Unë i thashë: Pse jo?

Ai u përgjigj: Për shkak se mendimi ynë është se gruas nuk i lejohet të udhëtojë pa mahrem.

Shpërndaje: