Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Askush nuk ka të drejtë që ta braktisë metodolgjinë Selefije dhe të pasoj rrugën e tij

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan 

Burimi: Sherhu Igathertul Lehfan (29)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2025-12-1435.mp3

Data e fetvas: 25/12-1435 ose 19/10-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Shejkh i nderuar Allahu iu dhëntë sukses! Thotë: “A justifikohet njeriu me këto mashtrime djallëzore, pasi ai beson se kjo çështje është e vërteta dhe se është obligim që ajo të pasohet dhe për shkak të saj ai të justifikohet me injorancë?”

Përgjigje: ”Jo, ai nuk arsyetohet me injorancë. Ai duhet të pasojë të vërtetën dhe Akiden e Selefëve dhe të pasojë rrugën e Ehli Sunnetit dhe Xhematit. Ai nuk justifikohet për këtë çështje apo që të thotë se kam bërë përpjekje (me arrit në këtë përfundim) etj. Po!”

Shpërndaje: