“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Asnjë medhheb i Ehli-Sunnetit nuk duhet të favorizohet ndaj tjetrit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (68), min: 55.51

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/27-06-1438h.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa përmendin se medhhebi i Imam Ebu Hanifës (rahimehullah) është më mirë i mirë se medhhebi Hanbeli në çështjet e rregullave të martesës dhe shitblerjes. A është kjo e vërtetë?

Përgjigje: Jo, kjo nuk është e vërtetë. As nuk është e lejuar për të favorizuar ndonjë prej katër medhhebeve; të gjitha ato janë methhebet e Ehl-us-Sunnetit dhe të gjitha janë të mira. Vërtetë, ato mund të kenë disa konkluzione të diskutueshme, por në përgjithësi, të gjitha medhhebet e Ehl-us-Sunnetit janë të mira. Asnjë nuk duhet të favorizohet ndaj tjetrit.

Shpërndaje: