Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ata janë banorët e Kudsit dhe banorët përreth tij

www.perlatmuslimane.com

Në lidhje me hadithin që është përhapur.

Në këtë hadith thuhet:

Profeti ﷺ ka thënë: ”Do të vazhdojë të qëndrojë një grup prej umetit tim të kapur pas së vërtetës. Atyre nuk u bën dëm askush që i braktisë apo i kundërshton. Kështu ata do të vazhdojnë të jenë ngadhënjyes, triumfues e të shfaqur mes njerëzve derisa të vjen dita e gjykimit.

E pyetën: “Kush është ky grup, o profet i Allahu?”

Ai ﷺ tha:Ata janë banorët e Kudsit dhe banorët përreth tij.”

Hadithi është i dobët sipas imam Albanit në Silsiletu Sahiha 4/599.

Shpërndaje: