Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ata nuk e duan Islamin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Ligjërata: SherhUmdat-il-Fikh (11), min: 41.40
Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/14466

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: A është urrejtja kundër sahabëve (radijAllahuanh) një faktor që anulon besimin?

Përgjigje: Po. Urrejtja ndaj tyre për shka të fesë së tyre dhe për atë që kanë arritur, është një faktor që anulon besimin. Dhe nëse ke vetëm një urrejtje personale kundër tyre, atëherë veprimi është një mëkat i rëndë. Por këta nuk i kanë jetuar së bashku me sahabët qëtë kenë një urrejtje personale kundër tyre. Por ata nuk i urrejnë për tjetër veçse e shoqëruan profetin (salAllahu alejhi ue selem), luftuan me të, përhapën fenë e tij në lindje dhe perëndim dhe thirrën njerëzitnë fenë e Allahut. Prandaj, ata i urrejnë ata. Ata nuk duan Islamin. Në bazë të kësaj ata nuk i duan sahabët. Ata i urrejnë ata. Ata jo vetëm që i urrejnë sahabët. Ata gjithashtu e urrejnë Ehl-us-Sunnetin e sotëm dhe i armiqësojnë.

Shpërndaje: