Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ata thonë se Muhamed bin Abdul-Uehabi themeloi një medhheb të pestë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet’h-il-Mexhid (1)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ftm–14340423.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur unë qortoj adhuresit e idhujve dhe të varreve në vendin tonë, ata më quajnë ”Vehabist” dhe thonë se Muhamed bin Abdil-Uehabi themeloi një medhheb të pestë dhe se ai braktisi katër medhhebet…

Përgjigje: Kërkojuni atyre që të tregojnë medhhebin e Muhamed bin Abdil-Uehabit me të cilën ai braktisi katër shkollat e medhhebeve, atëherë ne do t’ju besojmë juve në qoftë se ju tregoni se Muhamed bin Abdil-Uehabi kishte një medhheb të pavarur. Por Muhamed bin Abdil-Uehabi ishte Hanbeli! Ai tha vetë se ai ishte Hanbeli dhe pasonte medhhebin e imam Ahmed bin Hanbelit. Megjithatë, ai kapej për mendimin më të saktë me prova. Ai nuk ishte një Hanbeli i cili pasonte verbërisht. Ai mori mendimet e Imam Ahmedit dhe të tjerëve që ishin të bazuara në provat në Kuran dhe sunnet.

Shpërndaje: