“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë duhet vrapuar rreth Qabes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%2004-07-1435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet vrapuar gjithmonë tre rrotullimet e para rreth Qabes duke përfshirë edhe tavafin vullnetarë?

Përgjigje: Jo. Kjo bëhet vetëm kur të arrish në Mekë. Duhet vrapuar vetëm gjatë tavafit të parë të cilin e bën kur ai të arrin ose në lidhje me tavafin e umres. Dhe kjo nuk duhet bërë gjatë gjithë tavafit, por vetëm gjatë tre rrotullimeve të para.

Shpërndaje: