Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë fillon furnizimi i bashkëshortes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (81), min: 1:03:10

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-1-3-1439-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet që bashkëshorti të furnizojë bashkëshorten nëse kanë fjetur, por nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale?

Përgjigje: Sapo të martohen ai obligohet ta furnizojë atë. Përjashtimi i vetëm është nëse pengohet që të zhvendoset tek ai. Në këtë rast, ajo nuk ka të drejtë për furnizim. Por, për deri sa ata mund të zhvendosen së bashku nëse duan, atëherë ai duhet ta furnizojë atë.

Shpërndaje: