“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë gruaja duhet të lahet pas përfundimit të ciklit mujor

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika el-Bab el-Maftuh (14 B), min: 17.55

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të lahet menjëherë gruaja e martuar, të cilës i përfundon cikli mujor, apo i lejohet të presë derisa të ketë hyrë koha e namazit?

Përgjigje: Nëse asaj i përfundon cikli brenda një kohe të namazit, ajo duhet të lahet në mënyrë që koha të mos i kalojë para se ajo të falet. Dhe në qoftë se asaj i përfundon cikli mujor jashtë një kohe të namazit, si p.sh pas lindjes së diellit, asaj i lejohet të shtyjë larjen derisa të thirret e ezani i drekës.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram