Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë lejohet që të mirresh me sport

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (1)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340126_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Në vendin tonë gratë mblidhen në salla sporti dhe i vallëzojnë me instrumente muzikore me qëllimin sporti. A lejohet një veprim i tillë?”

Përgjigje: ”Sporti që i sjell dobi trupit është i lejuar me kusht që gratë të jenë të mbuluara dhe që të mos i shikojë asnjë burrë. Nëse është kështu ska të keqe për të bërë sport. Por në qoftë se sporti është e shoqëruar me dajre dhe këngë akti është i ndaluar. Sepse këto i takojnë gjërave të kota dhe të ndaluara.”

Shpërndaje: