Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë lejohet udhëtimi pa mahrem

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (66), min: 59.48

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/16524

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet një gruaje që të udhëtojnë pa mahrem në qoftë se ajo është në nevojë?

Përgjigje: Asaj nuk i lejohet që të udhëtojnë pa mahrem:

”Nuk është e lejuar për një grua që beson në Allahun dhe në Ditën e Fundit që të udhëtojë pa mahrem.” 1

Ata thonë se hixhreti është i vetmi përjashtim. Në qoftë se ajo ka nevojë që të bëjë hixhret i lejohet të udhëtojnë pa mahrem.


1 Bukhari (1088), dhe Muslimi (1338).

Shpërndaje: