“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë mendojmë mirë për personin i cili nuk dënon të keqen

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tathir-il-I’tikad (10)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/et–1432-04-17.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet të kem mendim të mirë për të gjithë ata që braktisin qortimin ndaj mëkateve?

Përgjigje: Po në parim. Në parim, ne kemi mendim të mirë për të përveç nëse ai thotë qartë se kjo nuk është mëkat, dhe se duhet lënë njerëzit, dhe se duhet bërë diplomaci, duhet qenë tolerues me ta, nuk duhet qenë i ashpër. Në këtë rast, ai është deklaruar qartë. Por në qoftë se nuk dihet se çfarë arsye ai ka, atëherë ne mendojmë mirë për të.

Shpërndaje: