Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë mund të agjërosh gjashtë ditët e Sheualit – Uthejmin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: esh-Sherh el-Mumti (6/466)

 www.perlatmuslimane.com

Është sunnet që të agjërohen gjashtë ditë të muajit Sheual pasi të jenë agjëruar ditët e humbura të Ramazanit dhe jo pa e bërë këtë. Ai që agjëron gjashtë ditë të muajit Sheual para se të ketë kompensuar ditët e humbura të Ramazanit nuk do të merr shpërblimin sepse profeti ka thënë:

”Agjërimi i Ramazanit dhe pasimi i tij me agjërimin e gjashtë ditëve të Sheualit është sikurse agjërimi i një viti të tërë.”

Ai që ka ditë për të kompensuar nga Ramazani nuk e ka agjëruar Ramazanin, ai ka agjëruar një pjesë të Ramazanit.

Shpërndaje: