Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë mund të zemërohesh

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (23)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighasat%20-0%209-04-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Allahu (te ala) ka hënë:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا

”O ju besimtarë, keni frikë Allahut dhe thuani fjalë të drejta.” 33:70

Do të thotë të flasësh mirë. Flisni mirë me njerëzit pavarësisht nëse ata janë besimtarë ose kufarë. Mos ji i ashpër dhe i vrazhdë ndaj njerëzve nëse situata nuk e kërkon atë. Megjithatë, kjo është në rregull në qoftë se kjo është një formë e dënimit. Por mos ji i tillë në qoftë se vetëm dëshiron që të hakmerresh për veten tënde. Mos u hakmerr për veten tënde. Ata e kishin zakon që ta abuzojnë profetin , ta fyen atë dhe ta nënçmojnë atë; ai nuk u brengoste fare. Por në qoftë se ata fillonin të flasin për Allahun (te ala) apo fenë, atëherë ai zemërohej për hir të Allahut (azze ue xhel). Profeti zemërohej vetëm për hir të Allahut. Ai nuk zemërohej për veten e tij.”

Shpërndaje: