Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë pështyhet gjatë rukjes

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (903)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Me sa di unë është transmetuar se pështyhet vetëm në lidhje me rukjen pas leximit të sureve en-Nas, el-Felek dhe el-Fatihah. A mjaftohemi me këtë apo pështyjmë pas leximit të çdo sure të Kuranit (gjatë rukjes)?

Përgjigje: Unë nuk di asgjë lidhur me këtë nga i dërguari . Prandaj ne i përmbahemi asaj që dimë.

Pyetje: A vlen e njëjta gjë për lutjen e të sëmurit, dhe se e vendosim dorën vetëm kur lexojmë atë që është konfirmuar nga profeti në lidhje me vënien e dorës mbi të sëmurin?

Përgjigje: I njëjti parim si ai i mëparshmi.

Shpërndaje: