“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Atëherë u shfaq Selefizmi sipas gënjeshtarëve

Alameh Salih bin Muhammed el-Luhejdan

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=137971

Data e fetvas: 20/7-1434 ose 30/5-2013

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ata thonë se ky grup – Selefitë – u shfaqën pasi që Shtetet e Bashkuara kishin hyrë në disa vende arabe si rezultat i faktit që disa Xhihadistë bënë tekfir mbi mbretin saudit. Ata thonë se themeluesi i grupit është Rabi el-Medkhali …

Përgjigje: Gënjeshtrarë! Rabi el-Medkhali nuk mbulon këto çështje. Ai është nga Xhezan. Ai nuk ka të bëjë fare me këtë çështje. Besimi i tij është i saktë. Kjo nuk është aspak e vërtetë! Shejkh Rabi studioi në universitetin Islamik në Medine. Ai thërret në Teuhid. Besimi i tij është i saktë.

Shpërndaje: