Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Atij i lejohet që t’i dhurojë unazë në çdo kohë – përveç gjatë ceremonisë së dasmës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (9)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–14340506.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet burrit që t’i dhuroj unazë gruas së tij gjatë kohës kur e kërkon atë, apo gjatë ceremonisë së dasmës, apo është kjo përngjasim me kufarët?

Përgjigje: Kjo nuk i përket zakoneve muslimane. Kjo ka ardhur tek ne nga të tjerët. Përveç kësaj, unaza mund të jetë e lidhur me një besim. Ata besojnë se unaza shkakton dashuri ndërmjet bashkëshortëve. Ky është besim i kotë. Nëse ai dëshiron t’i dhuroj asaj unazë, i lejohet që ta bëjë këtë jashtë ceremonisë së dasmës. Ai mund t’ia dhurojë atë para ceremonisë së dasmës, pas ceremonisë, pasi të jenë martuar, atij i lejohet që t’i jep atë që ai dëshiron. Nuk ka asnjë problem.

Shpërndaje: