Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Babai ndalon vajzën dhe dhëndrrin që të udhëtojnë në vend kufri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: el-Fataua el-Kajjimah lil-Usrah el-Muslimah, fq. 117  

Përmblodhi: Sa´d Abdul-Ghaffar Ali

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: “Nëse babai i gruas zbulon se dhëndrri i tij do të udhëtojë me të bijën e tij jashtë vendin pas martesës, a është i detyruar që ta ndalojë atë? A duhet ajo ti binden babait të saj, dhe të mos udhëtoj me burrin e saj dhe të udhëtojnë jashtë vendit si turistë dhe të bëjnë qef?”

Përgjigje: “Babait i lejohet ta ndalojë vajzën e tij për të udhëtuar jashtë vendit me burrin e saj vetëm nëse udhëtimi është udhëtim turistik. Gruaja e ka për detyrë që të mos i bindet burrit të saj në lidhje me këtë udhëtim. Nuk është e lejuar nënshtrimi ndaj krijesave duke i bërë mëkat Krijuesit.”

Shpërndaje: