Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Babai ndalon vajzën e tij që të udhëtojë tek burri i saj në vend kufri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (7)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/qir-14340205.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një njeri e ndalon vajzën e tij që të udhëtojë tek burr i saj që jeton në Shtetet e Bashkuara. Argumenti i tij është se fëmijët do të marrin një edukim perëndimor në vendin joislam. Megjithatë, burri i saj dëshiron që ajo të shkoj tek ai. A i lejohet atij që ta pranojë atë duke pasur parasysh se ajo do ta kundërshtojë të atin?”

Përgjigje: ”Pse është burri i saj në SHBA? Nëse është për shkak të studimeve, ose rasteve urgjente, pas të cilit ai kthehet1, atëherë babai i saj nuk duhet ta ndalojë atë. Është më mirë që ajo të jetë me të për të mbrojtur nderin e tij. Nëse burri është i mirë, ai do të kujdeset për fëmijët dhe gruan derisa ai të kthehet.

Dhe në qoftë se burri jeton në vendin joislam, atëherë kjo nuk është e lejuar. Atij nuk i lejohet që të jetojë në vend joislam. Prandaj, nuk është e lejuar për gruan që të udhëtojë për ai.”

Shpërndaje: