Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bakshishi është ryshfet

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi

Abdullah el-Gudejjan

Burimi: Fetvaja nr. (23/552)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Le të thonë se unë punoj për shembull në një farmaci dhe marrë një pagë nga punëdhënësi. Megjithatë, më japin disa blerës bakshish. Cili është vendimi mbi marrjen e këtyre parave duke pasur parasysh se unë nuk i kërkoj ato?

Përgjigje: Nuk është e lejuar për të marrë paratë sepse ato janë një formë e ryshfetit, e cila është e ndaluar.

Shpërndaje: