Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bartja e bizhuterive nëpër dasma dhe ahengje

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (vdiq. 1421)

Burimi: Nurun ‘ale-Derb” (38 B)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Unë jam një vajzë e re dhe pyes nëse mund të barti ari kur të shkoj nëpër ahengje apo në dasma?”

Përgjigjja: “Po. Ajo mund të bartë ari kur të shkoj nëpër ahengje dhe në dasma me kusht që të mos e shoh në formë të tillë asnjë burrë i huaj. Kjo do të thotë se ajo mund të shfaqet në formë të tillë nëse ajo është vetëm me gratë ose burrat që janë të afërmit e saj.”

Shpërndaje: