Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bartja e dheut me vete për tejemum

Imam Muhammed bin Abdil-Hadi el-Makdisi (v. 744)

Burimi: Ikhtijarat Shejkh-il-Islam Ibn Tejmijjeh, fq. 28

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

34 – Ai (Ibnu Tejmijeh) ka konsideruar se personi i cili nuk gjenë ujë apo dhe, mirëpo gjenë hi me të cilin ai bën tejemum, duhet të falet dhe nuk ka nevojë ta përsëris namazin më vonë. Ai tha:

“Bartja e dheut me vete është bidat. Askush nga Selefët nuk e ka bërë këtë.”

Shpërndaje: