Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bartja e hixhabit në prani të mahremëve dhe grave kufarë

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i 
Burimi: Gharatul-Ashritah 2/220
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: “A është e detyrueshme për gruan nëse ajo del me burrin e saj për të vizituar prindërit e tij kufarë të vesh vellon islamike? Dhe në qoftë se vetëm nëna e tij është e pranishme a është veshja e vellon e detyueshme apo jo?”
 
Përgjigje: “Na është përcjellur nga më parë se nuk është e obligueshme për gruan muslimane që të vesh vellon në prani të grave kufare. Po kështu nuk është e detyrueshme për të që të vesh vellon në prani të mahremëve ( Babait dhe vëllaut të saj etj) të saj kufarë  sepse kjo nuk ka ekzistuar në kohën e Profetit (sal Allahu alejhi ue selem), unë them se ai nuk ka urdhëruar me këtë.”

Shpërndaje: