Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bashkëshortet dhe parfumi janë rehati dhe kënaqësi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (72), min: 46:07
Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighassat%20-11-01-1439h.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: I dërguari ka thënë:

“Nga dunjaja, më janë të dashura gratë dhe parfumet.”

A donte të thoshte vetëm bashkëshortet e tij apo të gjitha të afërmet e tij femra p.sh.

Përgjigje: Bashkëshortet

“Nga dunjaja, më janë të dashura gratë …”

Do të thotë bashkëshortet dhe parfumin. Në to shpirti gjen rehati dhe kënaqësi. Gratë e tjera nuk përfshihen në dashurinë e bashkëshorteve.


1 El-Bejhaki (7/78). Edh-Dhehbi ka thënë:

“Zinxhiri i transmetimit është i fortë.” (Mizan-ul-I’tidal (2/177))

Ibnul-Mulakin ka thënë:

“Zinxhiri i transmetimit është autentik.” (el-Bedr el-Munir (1/501))

Shpërndaje: