Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bashkimi i namazit të akshamit me atë të jacisë gjatë verës (1)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (37) 

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%201%20-%2011%20-%201436.mp3

Përgatiti: www.perlamuslimane.com

Pyetje: ”Kam vizituar një qendër islamike në Belgjikë për t’u falur. Kam vënë re se ata bashkojnë namazin e akashmit me atë të jacisë, sepse namazi i jacisë fillon vonë dhe afër mesnatës dhe njerëzit punojnë dhe janë të lodhur. Cili është gjykimi i këtij bashkimit? A i lejohet ta bëjnë këtë?”

Përgjigje: ”Nuk lejohet bashkimi i namazit të akshamit me atë të jacisë në qoftë se nuk janë në pyetje kushtet atmosferike. Është vetëm ky përjashtim që është përmendur në Sunnet. Nuk lejohet bashkimi i namazeve vetëm për shkakë se jacia fillon vonë.”

Shpërndaje: