Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bashkimi i namazit të akshamit me atë të jacisë gjatë verës (2)

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmij (v. 1429)

Burimi: http://www.al-amen.com/vb/showthread.php?t=8630

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Pyetësi nga Holanda thotë se shkëlqimi i kuq në qiell (hyrja e kohës së jacisë) ndodhë thellë natën gjatë verës, për shkak të së cilës ata duhet të qëndrojnë të zgjuar deri vonë për ta falur namazin e jacisë. A u lejohet atyre që ta falin akshamin dhe jacinë së bashku në kohën e akshamit?”

Përgjigje: ”Jo. Jo.”

Pyetje: ”A mund ta caktojmë kohën e jacisë një orë e gjysmë pas namazit të akshamit, e cila është një zakon tek ne? Disa vëllezër thonë se disa dijetarë kanë thënë kështu.”

Përgjigje: ”Unë nuk mund të japë një fetva për këtë. Një orë e gjysmë vlenë për vendet ky koha e jacisë hyn pas asaj kohe. Por një njeri nuk mund të lejoi që të falët namazi i jacisë nëse shkëlqimi i kuq të zhduket më vonë se kaq. Duket se netët e tyre janë të shkurtra.”

 

Shpërndaje: