Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bën bidate për hir të njerëzve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (75), min: 1:01:00

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/%D9%81%D8%AA%D8%AD%20%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%8A%D8%AF-24-03-1439.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa bidate bëhen për hir të njerëzve. Ata veprojnë sipas qejfit të njerëzve sepse ata mendojnë se janë injorantë …

Përgjigje: Kush është injorant? Pavarësisht, bidatet janë plotësisht të ndaluara dhe nuk lejohet të pranohen. Në fakt, ato duhet të refuzohen dhe të hidhen poshtë. Nuk lejohet fare të heshturit rreth tyre.

Shpërndaje: