Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bëri divorc gruan e tij e tash dëshiron të martohet me nënën e saj

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua En-Nisa, fq. 180

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një burrë ishte i martuar me një grua për një vit, pa pasur marrëdhënie me të, pastaj ai e bëri divorc atë. A është e lejuar që pas divorcit ai të martohet me nënën e saj?”

Përgjigje: “Nuk është e lejuar për të që të martohet me nënën e saj, edhe pse ai nuk ka pasur marrëdhënie seksuale me të.
 
Allahu di më së miri.”

Shpërndaje: