“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bëri tekbir për të dytën herë në mënyrë që xhemati ta dëgjojnë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligerata: Sherh Umdat-il-Fikh (7)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–15041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë e udhëhoqa namazin dhe harrova të them tekbirin me zë para rënies në ruku. E thashë atë në heshtje. Pastaj mu kujtua se isha duke e udhëhequr namazin, pas së cilës e thashë atë me zë të lartë në ruku. Pas dhënies selam bëra suxhud-us-sehu. A kam vepruar drejt?

Përgjigje: Në qoftë se e ke thënë me zë të lartë në mënyrë që xhemati të dëgjojnë, kështu që është në rregull. Ti nuk ishe i obliguar që të bësh suxhud-us-sehu. Kjo është detyra juaj që të dëgjojnë xhemati në mënyrë që ata të zbresin në ruku me ty. Ti e ke bërë detyrën tënde dhe nuk ishe i detyruar që të bësh suxhud-us-sehu. Kjo i përket plotësimit së udhëheqjes në namaz.

Shpërndaje: