“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja biznes gjatë haxhit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Lika el-Bab el-Maftuh (25 B), min: 19:05

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet udhëtimi për në Mekë për qëllim biznesi ndërsa njëkohësisht e kryen haxhin?

Përgjigje: Po. Është e lejuar të udhëtosh për në Mekë për të bërë biznes dhe për të kryer haxhin. Argument janë fjalët e Allahut -tebarek ue te ala-:

 “Nuk ka asnjë gjynah për ju nëse kërkoni nga mirësitë e Zotit tuaj (gjatë haxhit, si marrja me tregti etj).” El-Bekare, 2:198

Megjithatë, ai duhet t’i japë përparësi haxhit.

Shpërndaje: