Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja dhikër me xhemat dhe njëzëri

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Fetva”. Fetvaja nr. 21768.

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Bërja dhikr me xhemat dhe njëzëri a është prej metodologjisë së sufistëve apo prej metodologjisë së Ehlus-Sunetit?”

Përgjigje: “Dhikri në Xhemat është bidat, ngase kjo formë e dhikrit është gjë e shpikur në fe, ndërsa Profeti -صلى الله عليه وسلم-:

من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد

“Kushdo që shpik diçka në fe që nuk është prej saj, ajo është e refuzuar.”

Gjithashtu, thotë i Dërguari i Allahut -صلى الله عليه وسلم-:

كل محدثة بدعة، وكل بدعة ضلالة

“Çdo gjë e shpikur është bidat dhe çdo bidat është humbje.”

Ndërsa është ligjësuar që dhikri të bëhet jo njëzëri dhe në xhemat.”

Shpërndaje: