“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja e haxhit pa lejen e prindërve

Imam Jahja bin Sheraf en-Neueui

Burimi: Fataua el-Imam en-Nevevi fq. 86

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet bërja e haxhit pa lejen e prindërve dhe a pranohet haxhi në këtë rast? A mëkatojnë prindërit pasi që ata e ndalojnë atë?

Përgjigje: Atyre i lejohet ta ndalojnë atë nga haxhi vullnetar dhe nuk mëkatojnë, por atyre i nuk i lejohet që ta ndalojnë nga haxhi i detyrueshëm dhe ata mëkatojnë nëse ata e bëjnë këtë. Nëse ai e bën haxhin pa lejen e tyre, haxhi i tij është i saktë edhe nëse ai është mëkatar për shkak se ai po e bën një haxh vullnetar.

Shpërndaje: