“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja e haxhit pa mahrem

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

 Fataua en-Nisa, fq.72

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet që një grua të bëjë haxhin pa mahrem?

Përgjigje: Nëse gruaja është e moshuar dhe nuk i vjen më periudha menstruale dhe nuk mendon se do të martohet më dhe ajo nuk ka mahrem, është e lejueshme për të që të kryejë haxhin me dikë që ajo ndihet e sigurt. Ky është një prej mendimeve të transmetuar nga imam Ahmedi dhe ky është mendimi i medhhebit Maliki dhe Shafi’i.

Shpërndaje: