Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja e nijetit gjatë ditës për të agjëruar nesër

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (1/307-308)

www.perlatmuslimane.com

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh ka thënë:

I thashë Ahmedit: Gjatë ditës një person e bën nijetin që të agjërojë një ditë të humbur të Ramazanit të nesërmen pa bërë nijetin në mbrëmje?

Ai u përgjigj: Ai tashmë vetëm se e ka bërë nijetin. Është në rregull për deri sa ai nuk e ka prish nijetin më pas.

Shpërndaje: