“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja haxh për personin që nuk falë namaz

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Kelimat-ush-Shejkh fi Id-il-Adhha

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi mbi atë që ka vdekur pa falur namazin? Motra e tij ka bërë haxhin për të.

Përgjigje: Ai i cili vdes pasi që qëllimisht nuk është falur fare është kafir. As nuk duhet bërë haxh për të apo të kërkohet falje për të nëse ai ka vdekur pa u penduar.

Lidhur me haxhin që është bërë të, kështu që ky haxh bëhet i saj (motrës) dhe jo i tij nëse kjo ishte gjendja e tij.

 

Shpërndaje: