Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja hixhret pa mahrem

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (43)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2019%20-%201%20-%201437.mp

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet një gruas që të udhëtojë nga një vend kufri për në një vend musliman, nëse qëllimi është për të bërë hixhret?”

Përgjigje: ”Po. Dijetarët thonë se asaj i lejohet të udhëtojnë pa mahrem në këtë rast. Pra, ky është një përjashtim. Është një përjashtim për të udhëtuar pa mahrem nëse qëllimi është hixhreti.”

Shpërndaje: