Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja Suxhud-ut-Tilauah pa abdes – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%2013431

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e detyrueshme për të pasur abdes për të bërë Suxhud-ut-Tilauah (sexhden e leximit)?

Përgjigje: Suxhud-ut-Tilauah nuk është namaz. Nuk ka të njëjtat kërkesa si namazi. Nëse e lexon Kuranin nga mendja dhe arrin te një ajet që urdhëron sexhden e leximit, ti rekomandohesh të bësh sexhde.

Shpërndaje: