Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Besimi i Esharive nuk është besimi i Selefëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (32)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20%20-%203-11-%201436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa duan të ndërtojnë ura mes Selefizmit dhe Esharive dhe thonë se mospajtimi i tyre është në pajtueshmëri. A është e vërtetë kjo?

Përgjigje: Jo. Mospajtimi fare nuk është në pajtueshmëri. Mospajtimi nuk është pajtues. Besimi i Esharive nuk është besimi i Selefëve. Atëherë si të jetë pajtues?

Shpërndaje: