Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Besimi i Ibn Hazmit

Shejkh Salih bin Abdil-Aziz Al esh-Shejkh

Burimi: Sherh et-Tahavijjeh (2/111)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është Ibn Hazmi nga Ehl-us-Sunneti dhe Xhemati?

Përgjigje: Jo. Ibn Hazmi nuk është Sunni. Ai ka një besim të veçantë. Ibn Abdil-Hadi dhe të tjerë thanë se ai ishte Xhehmi. Dijetarë të tjerë thanë se ai ishte filozof. Do të thotë një përzierje. Ai ka një besim të përzier. Ai nuk ndjek një besim të veçantë. Ai posedon besimin e Xhehmive, Esharive dhe filozofin. Ai pra është i përzier.

Shpërndaje: