Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Betohet se kurrë nuk do t’i flet një personi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet’hul Mexhid (34)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një person betohet se nuk do t’i flet më një personi…

Përgjigje: Ai po e ndalon atë që është e lejuar. Kjo nuk lejohet. Ai nuk duhet ta bëjë këtë. Ai nuk duhet ta ndalojë vetën që të mos flet me të. Ai duhet të bëjë kefaret (shpagimin) për një betim të thyer për shkak se e ka thyer betimin e tij.

Shpërndaje: