Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bidati është më i keq se zinaja, vjedhja dhe vrasja

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (47)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd%20%20-%2021%20-%2005%20-%201437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A janë bidatet që nuk janë idhujtari më të këqija se mëkatet e mëdha?

Përgjigje: Po. Bidatet janë më të këqija. Iblisi e do bidatin më shumë se ai i do mëkatet. Iblisi e do atë më shumë se ai e do zinanë, vjedhjen dhe vrasjen. Ai e do bidatin më shumë se ai i do këto mëkate të mëdha. Sepse ai e di se bidati shpie në mosbesim, idhujtari dhe ekstremizëm në kundërshtim me mëkatet praktikuesi i të cilave ndien keqardhje dhe pendohet. Bidatçiu nuk pendohet sepse ai beson se ai ka të drejtë.

Shpërndaje: