“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bie në ruku pasi që imami të ngre kokën nga rukuja

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (2/373)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

536 – I thash babait tim (imam Ahmedit):

Cili është gjykimi për personin që bën tekbir me imamin dhe imami zbret në ruku dhe mbërrin të ngre kokën nga rukuja para se personi i cili e pason të zbret në ruku?

Ai u përgjigj: Ai nuk duhet të llogarisë atë rekat, ai duhet ta përsërisë atë rekat.

Shpërndaje: