Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Birra pa alkool

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Në disa dyqane gjejmë një pije me emrin ‘Birrë’. Në të shkruan se është pije e prodhuar nga elbi. A konsiderohet alkool, a është kjo pije e lejuar për ta pirë?”

Përgjigje: “Nëse e dini që përmban alkool, nuk duhet të pihet. Nëse nuk e dini se a ka alkool, atëherë parimisht është e lejuar.”

Pyetje: “A mjafton nëse në shishe shkruan se është pa alkool?”

Përgjigje: “Ne ndjekim atë që e shohim. Përderisa në të shkruan se është pa alkool dhe Ministria e Tregtisë e lejon, ne veprojmë sipas asaj që shohim. Andaj, ne konsiderojmë se ajo është pa alkool.”

Shpërndaje: