“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Blerja e mallrave duke e ditur se ato janë të vjedhura

Alameh Muhammed bin Abdullah es-Subejjil 

Burimi: Fetaua ue Rasail Mukhtarah (123)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi në lidhje me njeriun i cili blen mallra, duke ditur se ato janë të vjedhura?”

Përgjigje: “Nuk është e lejuar për të blerë mallra për të cilat ke dije se janë vjedhur. Kjo është haram, sepse duke vepruar kështu, ai e ndihmon hajdutin. Allahu Azze ue Xhel thotë:

وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ 

“Ndihmojeni njëri-tjetrin në punë të mira dhe në të ruajturit nga të këqijat dhe jo në gjynahe dhe armiqësi!” 5:2

Shpërndaje: