“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Blerja e shtëspisë përmes bankës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (4)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/qir–14331228.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për të blerë një shtëpi përmes bankës?”

Përgjigje: ”Nëse banka e blen shtëpin dhe e zotëron atë plotësisht dhe pastaj ta shet atë ty (pa kamatë), kjo është në rregull. Por në qoftë se ti je ai i cili e blenë atë me paratë e bankës të cilat duhet ti´a kthesh duke dhënë para shtes, atëherë kjo është kamatë (nuk lejohet).”

Shpërndaje: